1.
farina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pólvores obtingudes de la molta de grans de cereals, especialment del blat. Un sac de farina. Farina de sègol, d'ordi, de blat de moro. farina de galeta Pa torrat i ratllat emprat sobretot per a arrebossar un menjar. fer la farina blana Obeir per obligació, per por, sotmetre's [...]
|
2.
farinós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que conté farina, que produeix farina. Substàncies farinoses. Aliments farinosos. Que sembla farina, que en té l'aspecte. Recobert d'una pols blanca. En bot., farinera. [...]
|
3.
panificar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Transformar (la farina) en pa. [...]
|
4.
brioix
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet de farina, mantega i ous. [...]
|
5.
mantegada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís de farina, ou, sucre i mantega. [...]
|
6.
congre 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coca feta d'ous, farina, sucre, oli i matafaluga. [...]
|
7.
fresar 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mesclar (el llevat amb la farina) abans de pastar. [...]
|
8.
nogat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta de farina, de mel i de nous cuita al forn. [...]
|
9.
farinaci -àcia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Propi de la farina. Fet de farina. Farinós 1 . Un gust farinaci. [...]
|
10.
cerndre
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Passar pel sedàs (qualsevol matèria reduïda a pols). Cerndre la farina, el guix. [...]
|